Over ons

Motivatie

Sinds dat we betrokken zijn bij het Varend Corso Westland vragen we onszelf  al af waarom Honselersdijk niet met een kernboot meevaart. Honselersdijk, waar de grootste bloemenveiling staat. Honselersdijk, waar het corso start en finisht. Honselersdijk, waar het corso meermalen langs of doorheen vaart…… We speelden al een paar jaar met het idee om deze kar te gaan trekken, en na een overwinning in 2016 als voortrekker van de kindercorsoboot “Koekiemonster” vonden we het tijd worden voor het grote werk. In 2017 hebben we ons debuut gehad met “Pirates of the Caribean” en in 2018 hebben we onszelf overtroffen met de “Fabeltjeskrant”. In 2019 hadden we dubbele winst met “De Chinese Draak”.

chinese draak 2019

Wie zijn wij?

Juanita van Dooremaal
Ik ben getrouwd met Sjors en ben moeder van twee kinderen die na het basisonderwijs op ’t startblok naar ISW Hoogeland gegaan zijn. De eerste is met een diploma van het ISW af.
Al ruim 20 jaar werkzaam in de bloemen, waarbij ik vele richtingen heb gezien. In 2006 ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Inmiddels heeft dit bedrijf een nieuwe naam en huisstijl Bloemist Westland. Sinds december 2018 ben ik met mijn man eigenaar van de bloemenwinkel Trend Flower aan de Geestweg in Naaldwijk. Hierbij heb ik invulling gegeven aan een jarenlange wens.

Sinds 2005 heb ik met tussenpozen deelgenomen aan het corso. Als arrangeur van grote schuiten, de openingsboot, kleine vaartuigen. Tevens heb ik tweemaal de begeleiding gedaan van een boot van het kindercorso.

Sjors van Dooremaal
Ik ben vader van dezelfde kinderen als mijn vrouw :-). Ik ben werkzaam bij Mol Ingenieursbureau te Wateringen. Daar houd ik mij bezig met diverse taken waaronder asbestonderzoek.
In de jaren dat mijn vrouw deelgenomen heeft aan het corso heb ik allerlei hand- en spandiensten verricht, zoals op- en afbouw, transport en begeleiding van de kindercorsoboot.

Martin van Wingerden

Ik woon samen met mijn geweldige vrouw Astrid en samen hebben we inmiddels twee dochters.

Sinds mijn 13e (eerst weekenden en vakanties) werkte ik al bij loodgietersbedrijf Brouwer in Honselersdijk, waar ik heel veel lol heb beleefd en ook veel heb geleerd. 13 jaar later, in 2006, ben ik mijn eigen loodgietersbedrijf gestart, waar ik heel trots op ben al zeg ik het zelf.  Sinds september 2017 ben ik er zelfs nóg een bedrijf bij gestart met de naam “Water Zacht” dat gespecialiseerd is in waterontharding en waterzuivering. Dit kwam op mijn pad en onder het mom van ‘lekker wat nieuws ondernemen’ heb ik met beide handen toegegrepen.

Met het varend corso heb ik altijd al wat gehad. Elk jaar maken wij er bij ons voor de deur een feestje van met statafels, lounge set, party tent, hapjes en drankjes. Ook voorzie ik de sprekers van het varend corso aan het Dreespark te Naaldwijk van een hapje en een drankje.

Omdat Sjors en Juanita hele goede vrienden zijn van ons, en ik vanaf de eerste corsoboot Honselersdijk al een helpende hand ben, hebben ze mij gevraagd of ik in het bestuur wilde komen. Met trots heb ik JA geantwoord. Ik vind het leuk om te helpen brainstormen, organiseren en plannen te smeden. Ik heb vertrouwen in ons mooie team vrijwilligers en we gaan weer wat spectaculairs neer zetten dit jaar.

Vrijwilligers

Verder bestaat ons team uit een bont gezelschap van vrijwilligers die ieder jaar keihard werken op allerlei fronten om de Corsoboot Honselersdijk weer te laten varen.